Mesut Özil Transferi Ve Ozan Tufan

 


Mesut Özil son on yıldır Türk futbolseverlerin hayranlıkla ve gururla takip ettiği Almanya vatandaşı Türk futbolcu. Shalke 04,Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal’de süren futbol yaşamıyla hepimizi büyüledi. Şimdi ise adı Fenerbahçe ile anılıyor. Sosyal medyada Mesut’un Fenerbahçe’ye transferi ile Fenerbahçe’nin nasıl uçuşa geçeceği anlatılıyor.

Mesut’un Arsenal ile yaptığı oldukça yüklü bir kontratı var ve artık Arsenal bu kontrattan ve dolayısıyla 32 yaşına gelmiş Mesut’tan kurtulmak istiyor. Onun içindir ki Mesut nerede ise 1 yıla yakın zamandır kadroda değil. Peki, bu yüklü kontrattan Fenerbahçe’nin nispeten çok daha az olan bütçesine Mesut nasıl ikna edilecek? Yani kaynak nasıl bulunacak?

Fenerbahçe taraftarı görünümlü hesaplar hemen çözümü bulmuşlar. Ozan Tufan.

Sezon başında çöp diye ilan edip taraftara ıslıklattırdıkları ve 32 lik Edin Visca takasına bile adını yazdıkları Ozan Tufan.

Sezon başında da 6 milyon € veriliyordu. Şimdi fiyatı da biraz yükseltmelerini isteriz, gelecek parayla da Mesut transferini bitiririz söylemindeler.

Ozan Tufan sezonun ilk yarısında gösterdi ki Milli Takımdaki ve Fenerbahçe’deki performansı ile şu an için tartışmasız Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncusudur. Bu sezon şampiyonluğu her zamankinden daha çok isteyen Fenerbahçe’nin bu yolda en önemli mihenk taşıdır. Şu an İngiltere Premier Liginde her takımda çatır çatır top oynayacak düzeydedir. Satılacaksa bile zamanı ve miktarı vardır. Eljif Elmas’ın 17,5 milyon € rakamla satıldığı bir dönemde Ozan Tufan çok daha yüksek bedel ile satılmalıdır.

Her transfer sezonu yaklaştığında Fenerbahçe’den nemalanmak isteyen menajerler gözlerine kestirdikleri futbolcuları taraftar ve yönetim gözünde itibarsızlaştırmak için çalışmalar yaparlar. Fenerbahçeli olduklarına asla inanmadığım bazı fenomen hesaplar aracılığı ile taraftarı manipüle etmek isterler.

Hatırlayın sezon başında Ozan’ın çok kilo aldığını artık futbol oynayamayacağını haber yaptırıp Ozan’ı çöp ilan ettiler. Daha sonra da satılması veya takas edilmesi için taraftarı yönetime baskı yapmaya yönelttiler. Bu kampanyaya Aygun, Mercanlar, Sercan gibi Fenerbahçeli görünümlü gazeteciler de yaptıkları haberler ile bilerek veya bilmeyerek katkı verdiler.

Bu tür oyunları daha önce gördük şimdi de benzerleri oynanıyor.

 Hatırlayın Tolgay Arslan transferini. Menajerlerin ve fenomenlerin manipülasyonu ile orta sahada pas trafiğimizi düzenleyecek algısı ile transfer edildi. Transfer edilirken Fenerbahçe’den bonservis bedeli alındı. Ama aynı menajer daha sonra Tolgay’ı İtalya’ya bedelsiz olarak sattı.


Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferine gerçekten ihtiyacı var mı? Mesut transferi sadece maddi bir yük olmayacak aynı zamanda takım içindeki dengeleri de bozmayacak mı? Bütün bu risklerin yanında acaba Mesut sahada fizik ve mental olarak Fenerbahçe’ye katkı sağlayacak mı?


Belki bazı taraftarlar bana kızacak ama ben Mesut Özil transferinin şu an için Fenerbahçe’ye yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum. Hele Mesut’u transfer edeceğim diye Ozan’ı satmayı telafi edilemez bir hata olarak görüyorum.

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet