Erzurumspor Maçı Öncesi Ve Sonrası #beinsporstiptal




Erzurum deplasmanı belki de bu sezonun en zor deplasman maçıydı. Erzurumspor’un güçlü veya zayıf olmasının bu maçın zorluk derecesi ile ilgisi yoktu. Yüksek rakım ve bozuk zeminde top tutmak ve pas yapmak alışık olmayan Fenerbahçeli futbolcular için çok zor oldu. Üstelik bir pazartesi günü haftanın son maçı olarak gündüz saatlerinde oynanması Fenerbahçeli futbolcuların maça motive olması açısından pek  kolay olmadı. Nitekim ilk yarı boyunca Fenerbahçe takımı sahada hiçbir şey yapamadı. Futbolcu açısından bu tür maçlarda oynamak çok zordur. Fakat devrenin sonunda uzatmalarda gelen gol ile takımın üstündeki ölü toprağı gitti.

Bu moralle çıkılan ikinci yarıda bulunan iki güzel gol ile zor maç kolay maça döndü. Böyle bir maçta teknik analiz yapmak veya neden şu oynamadı bu oynadı diye bir eleştiri yapmak  haksızlık olur. Bence Fenerbahçe taraftarı da sadece 1-0 olsun bizim olsun düşüncesindeydi. Çünkü bu maçta alınacak üç puan ile liderle puan farkını eşitleyecekti ve öyle oldu.

Bu maçta takım üstündeki ölü toprağını atıp oynamaya başladıktan sonra ön plana çıkan isimler Sadık, Nazım, Gustavo, Pelkas ve Mert Hakan’dır.

Sadık oynadıkça özgüveni artıyor ve özgüveni arttıkça daha iyi oynuyor. Başakşehir ve Alanya maçında yaptığı kritik hamlelere benzer hamleleri bu maçta da yaptı. Sadık bu mücadeleci yapısıyla her daim Fenerbahçe’nin kadrosunda bulunmayı hak ediyor. Varsın yetenekleri kısıtlı olsun.

Haftalar önce yazmıştım. Tekrarlıyorum Fenerbahçe takımının birinci sağ beki Nazım Sangare’dir.

Gustavo’yu zaten biliyoruz. Bu maçta gol olan ataklar Gustavo’nun ayağından çıkan paslarla başladı.

Pelkas ise şiir gibi oynuyor. Geçen hafta attığı güzel gole bu haftada bir gol ve bir de asist ekledi. Mert Hakan’ın attığı golde yaptığı asist ancak şapka çıkartılır.

Burada Sinan Gümüş için bir şeyler söylemek isterim. Sinan ilk oynadığı maçlarda fazlasıyla top kaybı yapıyordu. Fakat iki haftadır asist ve gollerle skor katkı vermeye başladı. İlk haftalardaki kötü izlenimini silmeye başladı.


YETER ARTIK  #beinsportsiptal

Erzurumspor maçıma damga vuran olay ise maçtan bir gün önce yayıncı kuruluşun 25 milyonluk Fenerbahçe camiasına yaptığı terbiyesizliktir. Maç öncesinde ve sonrasında Başkan Ali Koç, Erol Bulut ve futbolcuların yayıncı kuruluşa verdikleri açıklamalar ile bir tepki dile getirilmiştir.

Bu tepki bu kadar ile bitmemelidir. Ben 4 yıl önce decoderımı iade ettim. Benim gibi yüz binlerce taraftar iade etmiştir. Ali Koç ‘’decoderları iade etmeyin ama hazırlıklı olun’’ diye taraftara seslense dahi iade etmeyenlerin ivedilikle decoderlarını iade etmeye başlaması gerekir diye düşünüyorum.

Fenerbahçe’ye düşmanlık yapan TFF, yayıncı kuruluş ve yandaşları medya ayaklarının hepsi Fenerbahçe taraftarının ödediği paralarla varlıklarını sürdürüyorlar.

25 milyon Fenerbahçelinin parası ile Fenerbahçe’ye düşmanlık yapamazlar. Yeter artık.



 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet