Asker Sadık Çiftpınar Ve Kasımpaşa Maçı

 

Kasımpaşa maçının kahramanı kim diye anket yapılırsa doğal olarak iki gol atan Thiam seçilir. Aslında Thiam’ın bir maçta iki gol atması çok da büyük bir sürpriz olmaması lazım.Sakatlıklar ve hastalıklar ile mücadele edilirken ve kadro yapımında zorlanırken Sadık’ın kendi orijinal pozisyonu dışında zor bir pozisyonda oyuna başlaması tüm taraftarı korkuttu. Ama Sadık'ın ters ayakla olsa dahi Yusuf Erdoğan’a karşı nerede ise kusursuz oyun oynaması bence onu maçın kahramanı yaptı.Son derece basit, olması gereken yerde yaptığı hamleler ile oyuna ağırlığını koydu. Her zaman dediğim gibi savaşları hep generaller değil askerler de kazanır ve Sadık bu takımın kahraman bir askeridir. Mehmetçik Basri ruhunu taşıyan birkaç futbolcudan biridir. Onun yeteneklerini eleştirmek yerine onun savaşçı ruhunu konuşmak ve takdir etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin böyle bir dönemde bu savaşçı ruha  çok ihtiyacı var.


Erol Bulut Hoca’ya büyük bir saygı duyuyorum. Umuyorum ki onun yönetiminde Fenerbahçe şampiyonluğu yakalayacaktır. Fakat kadro oluştururken dış etkilerden kendisini koruması gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde yanlış seçimler onu  başarısızlığa götürebilir. Maçın başında kadroyu gördüğümde sorduğum tek soru ’’Ferdi kenarda otururken Sinan Gümüş’ün ilk on birde ne işi var?’ sorusuydu. Sinan Gümüş’ü kim transfer ettiyse veya kimin arkadaşı ise bize ne? Ferdi gibi genç bir yeteneği bu şekilde yanında oturtmak Fenerbahçe’ye zarar verir Erol Hoca. Nitekim Ferdi attığı gol ile yeteneğini herkese bir kez daha gösterdi.

Bu maçta ön plana çıkan diğer bir oyuncu ise Pelkas’dı. Sezon başından beri Pelkas’ın kanatlarda yeteri kadar etkili olmadığını yazmıştık. Bu akşam ortada oynayan Pelkas çok güzel ataklar başlattı ve Thiam’ın attığı ikinci gole asist yaptı.

Fenerbahçe sezon başında oynadığı maçlarda takım savunmasını daha iyi yapıyordu ve rakiplerine pozisyon vermiyordu. Hatta rakip oyuncular Fenerbahçe ceza sahasına bile yaklaşamıyorlardı. Daha sonra Konyaspor maçı ile başlayan bu takım savunması bozuldu. Çünkü orta sahadaki sayıca üstünlüğü rakiplerine teslim etti. Bunun sonucu olarak dört tane maç kaybedildi. Bu tamamen orta sahadaki yanlış oyun kurgulanmasından dolayı oldu. Kasımpaşa maçında ise Ozan, Mert Hakan ve Pelkas ile merkezi daha iyi tutan Fenerbahçe rakibine nerede ise hiç pozisyon vermedi.

Daha önceki maçlarda yapılan onlarca orta yerine ayağa yapılan derinlemesine paslar ile atağa çıkıldı ve eline geçirdiği pozisyonları da değerlendirerek maçı çevirdi. Kararlamasına yapılan ortaların az olmasında belki de Caner’in ve Gökhan’ın olmamasının da etkisi vardır. Bence Caner ve Gökhan görev aldıkları maçlarda da bundan sonra telaş içinde orta yapmak yerine ayağa pas oynamayı tercih etmelidirler.

 

Türk Futbolu büyük bir pisliğin içinde yüzüyor. Gün geçmiyor ki suyun üstüne yeni bir pislik çıkmasın. Bir önceki akşam Kayseri’de yaşananlar su yüzüne çıkan başka pisliklerdir. Kasımpaşa maçında da Halis Özkahya ile fanatik GS’lı babanın oğlu Zorbay Küçük maç boyunca Fenerbahçe’ye karşı yeni bir pislik yaratmak için fırsat kolladılar. Fenerbahçe’li futbolcuların yüzlerine yapılan bariz darbelere bırakın kart göstermeyi faul dahi çalamayacak kadar alçaldılar. Fenerbahçe’nin bir penaltısını çalmazken insanın aklına tabi ki bir önceki akşam Kayseri’de çalınan penaltı kararları geldi.

Sonuçta kritik bir maçı Fenerbahçe üç puanla kapadı ve önemli Alanyaspor maçı öncesi moral depoladı.



Alanyaspor maçına da Erol Bulut Hoca’nın orta sahada sayısal üstünlüğü ön planda tutacağı bir oyun kurgusunda çıkmasının başarıyı getireceğini düşünüyorum.





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet