Ankaragücü Maçı Sonrası Ve Ali Koç'un Açıklamaları

Fenerbahçe zaman zaman iyi oynadığı Ankaragücü maçını kazanarak ligin zirvesini eşit puanlarda Beşiktaş ile paylaştı. Malum rakibi ile de puan farkını 5 puana taşıdı. Daha bu köprünün altından çok sular akar derler ama ne olursa olsun önemli bir avantaj kazandı. Bu arada çok zor geçecek Sivas deplasmanını unutmamak lazım. Çünkü bu maç üç gün sonra çok zor hava koşullarında(-11 ile -15 C arasında hava sıcaklığı bekleniyor) ve muhtemelen ağır bir zeminde oynanacak. Rakipleri en az beş gün ara ile maça çıkarken Fenerbahçe’nin üçer gün ara ile böyle zor maçlara çıkması fikstürün azizliğinden öte TFF’nin marifeti olduğunu düşünüyorum.

Ankaragücü maçında defans hattında Tisserand ve özellikle Nazım çok güzel bir oyun ortaya koydular. Fakat Novak belki de sakatlıktan yeni çıktığı için vasatın da altında yetersiz bir oyun sergiledi. Sezon başından beri Novak’ın iyi oynadığı bir maç hatırlamıyorum desem yeridir. Caner ise her zaman patlamaya hazır bir bombadır. Kasımpaşa maçında gördüğü ucuz sarı kart ile cezalı duruma düşerek takımı yalnız bıraktı. Erol Hoca’nın artık futbolunun olgunluk çağında olan Caner’i böyle kartlar görmemesi için uyarması gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde vasatın üstüne henüz çıkamayan Novak ve asabi Caner ile hedefe ulaşmak zor gözüküyor.

Orta sahada Ozan bildiğimiz Ozan’dı. Gustavo ise nerede ise mükemmele yakın bir oyun ortaya koydu. Pelkas ise çok aradı ama bu gece gol atmak kısmetinde değilmiş.

Forvette  Valencia, Samatta ve Thiam üçlüsünün birinci bölgedeki baskısına Ozan ve Pelkas’da katkı sağlayınca çok top kazanıldı ve pozisyonlara girildi. Valencia’nın da çok etkili olduğunu belirtmek lazım.

Fenerbahçe  Ali Koç’un gerçekleşmesi çok zor dediği bir rüyayı gerçekleştirdi ve Mesut Özil transferini bitirdi. İş imzaya kaldı Hayırlı olsun.

Genç arkadaşlar bilmezler Fenerbahçe 23 yıl önce dünyanın en iyi kalecilerinden biri sayılan Schumacher’i transfer etmişti. 

O dönemde de spor kamuoyunda bir şaşkınlık yaşanmıştı. Daha sonra Fenerbahçe Roberto Carlos, Ortega, Anelka, Alex gibi nice dünya yıldızlarını transfer etti. Şimdi de dünyanın en iyi orta saha oyuncularından sayılan Mesut Özil’i transfer ediyor.

Ali Koç Ankaragücü maçı sonrası basın mensuplarına açıklamasında

‘’ Geçmişte de büyük isimler kariyerlerinin belli dönemlerinde Türkiye’ye geldiler. Beklenenler gerçekleşmedi. Burada öyle bir endişemiz yok.’’

 Diyor.


Sayın Ali Koç büyük bir transfere imza atmak üzeresiniz hala geçmişe çamur atmanın ne anlamı var? Madem bekleneni vermediler neden taraftarın bir bölümü istedi diye Alex’’i Türkiye’ye davet ettiniz? Roberto Carlos,Anelka,Apiah taraftarın gönlünde taht kurmadılar mı? Anelka’nın Beşikitaş’a Apiah’ın Galatasaray’a attığı goller hala konuşulmuyor mu? Bu gollerin atıldığı sezon Denizli’de şampiyonluğumuz çalınmıştı. Onun için mi beklenen gerçekleşmedi diyorsunuz?

Fenerbahçe’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı her zamankinden fazla olduğu dönemde bu tür söylemlerin pek faydası yoktur.

Umarım Mesut Özil beklenenleri gerçekleştirir. Tekrar Fenerbahçe’ye hayırlı olsun. .

 

 


.

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet